Va plânge astăzi Madonnina?

Un text scris de mine pentru stirideport.ro:

  • 21 Februarie, 2013
  • de Tibi Fărcaş
Editorial: Va plânge astăzi Madonnina?

Mare meci deseară, în cartierul clujean Gruia. Feroviarii lui Paszkany vor să ia viteză, să trântească trupa stilatului Stramaccioni şi să se califice. Inter a venit la Cluj la adăpost sigur şi cred că nici argentinianul Helenio Herrera, virtuozul catenaccio-ului (apropo, înseamnă lacăt în italiană, ştiaţi, nu?) nu cred că are emoţii privind calificarea interistă. Dar mingea e rotundă şi nu este nimic exclus, mai ales în eurocupe. Cine credea că frumuşelul Rui Pedro, jucător de talie internaţională, cum spunea ieriAndreea Stramaccioni, diplomat, la conferinţa de presă, va marca trei goluri Bragăi? La braţ cu CFR portughezii au rămas în afara elitei Champions, dar CFR Cluj a avut puterea să scrie istorie, încântând la Manchester cu golul de poveste al lui Luis Alberto.

Gata, nu mai trăim din poveşti. Vin italienii deseară, maeştri ai apărării şi ai trasului de sfori pe teren, mascalzoni bine preparaţi de junele Stramaccioni. Au şi turul de partea lor, 2-0 fără apel, deşi Paulo Sergio a văzut CFR 70 la sută în terenul lui Inter…Interesant optimismul portughezului. Madonnina a văzut însă jocul steril al feroviarilor şi contraatacurile lecţie ale lui Inter, cu Palacio pe post de mitralior mortal.

CFR are o capacitate de a face meciuri mari dar a avut şi material uman la dispoziţie în Champions. Lipsesc acum vedetele, sacrificate pe bani mulţi, criza e criză şi afacerile sunt afaceri. Banii aduşi în iarnă vor face pui la anul, în Liga 1. Doar misteriosul fotbal, cu secretele lui bine ştiute, ar putea detona bomba în Gruia. Pînă şi capitano Cadu a spus ieri că şansele sunt însă mici. Spiritul de luptă însă nu lipseşte sus în Gruia dar trebuie să  fie de acord şi Inter. Ori, băieţii lui Strama nu prea sunt de acord. Nu acum, cînd Milan a făcut furori în Europa iar Diavolul, trebuie, nu, să fie răpus duminică în„Derby della Madonnina”.

Va plînge statueta simbol a oraşului Milano, cocoţată sus, pe vîrful Domului? Nu vom şti decât la finalul meciului de deseară. Până atunci, să facem o reverenţă că la Cluj avem şansa să-l vedem pe Chivu, românul nostru mîndru, pe inegalabilul Zannetti,  39 de ani, căpitanul lui Inter şi pe „Uru” Pereirra, fostul feroviar de calibru, vândut bine la Porto. Cassano, campion mondial, sau Cambiasso şi Palacio fac tabloul corect.

Mă tot gîndesc la grinta lui Cadu, capabil să galvanizeze speranţele feroviare. Şi dacă vom vedea un nou meci de legendă, sus în Gruia? Şi dacă Madonnina va plânge?

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *