Vesti proaste una dupa alta

„Statul va castiga din impozitarea suplimentara a drepturilor de autor 76 de milioane de lei in 6 luni

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Joi, 13 mai 2010, 14:51 Economie | Finanţe & Bănci
Statul va reusi sa castige in urma introducerii contributiilor de asigurari sociale la veniturile din drepturi de autor doar 65 de milioane de lei in 6 luni, se arata intr-unul din documentele transmise sindicatelor de catre Ministerul Finantelor. „Introducerea cotelor de contributii de asigurari sociale de stat, a altor contributii pentru angajat si angajator- impactul estimat este de 0,012% din PIB in 2010 (6 luni), respectiv 65 mil.lei”, se arata in document. De asemenea, „diminuarea cheltuielii deductibile de la 40% la 25% in cazul drepturilor de proprietate intelectuala are un impact pozitiv in suma de 11 mil. lei in 2010 (6 luni)”, mai precizeaza documentul citat. Astfel, statul obtine in total 76 de milioane de lei.
Ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu a declarat miercuri, 12 mai ca prin modificarile legislative care se pregatesc „va fi intarita zona de aplicare a platii prin drepturi de autor: acestea trebuie platite celor care fac creatie, nu soferilor sau masinistilor. Cel care umple stiloul cu cerneala nu trebuie sa primeasca drepturi de autor”, a spus Vladescu, fara sa raspunda si la solicitarea de lamurire a modului in care va fi „introdus impozitul de 16%” anuntat marti seara.”
ASTA inseamna dezastru pentru un domeniu care ma intereseaza si il simt aproape de mine, media!
Asta inseamna ca VA SCADEA venitul unui jurnalist! Dupa ce ca majoritatea salariilor au scazut dramatic, acum vine o lovitura foarte mare privatilor din media!
Exact ce ziceam la primul post dupa masurile guvernului Boc IV, vor fi loviti si privatii nu doar bugetarii si pensionarii!
Extrem de trist daca nu dramatic pentru ca media a fost cutremurata de criza, 4000 de jurnalisti si-au pierdut jobul in 2009!  Efectiv eu sunt naucit de ce citesc si ce vesti vin de la Putere! Nu stiu cum vor mai tine patronatele institutiile media, este aproape imposibil. Am stat de vorba recent cu unul din cei mai buni vanzatori de publicitate din Cluj, este un blocaj teribil, piata e goala de lichiditati, este un infern!
Fara exagerare sunt cele mai grele moment dupa 1989, in opinia mea!

Părerea ta contează:

comments

5 thoughts on “Vesti proaste una dupa alta

 1. Tibi draga,

  Incearca sa intelegi : nu mai scrieti, mai baieti din presa…
  Laso asa.
  Iti trimitem noi coumnicatul de presa. Eventual iti trimitemi si articolul gata scris.

  Ce-i si cu presa asta, ce-i cu drepturile de autor ?
  Statul sa stea nepasator in timp ce unii devin Oameni grasi ?

  Tu te crezi in anii 90 ? Suntem in 2010.
  Nu ne trebuie ziaristi , sau oameni care gandesc, care vad, care judeca…

  Ne trebuie solidaritate.

  Fi solidar, Tibi.

  Mahnit si putin trist,
  Om gras si eu pe ogorul patriei.

 2. sunt total impotriva acestei prevederi. In opinia mea salariile din media sunt mici raportate la tensiunea acestei meserii si la timpul de munca alocat si vor scadea si mai mult!!

  NU SUNT DE ACORD CU PREVEDEREA

 3. să se impoziteze cu 50% veniturile din drepturi de autor pentru ziarişti. poate aşa or primi şi ziariştii cărţi de muncă, aşa cum prevede legea, dar nu şi pentru negrii din redacţii.

 4. Majoritatea au, stii bine, carti de munca pe salariul minim, restul banilor vine pe contract de munca.

  Raman la parerea, exprimata si pe acest blog, mai demult, ca breasla gazetareasca trebuie sa se uneasca in sindicate si asociatii profesionale si sa isi apare drepturile de orice fel.
  Este singura solutie in dialogul cu orice fel de patronat.

  Altii spun ca e o meserie liberala, iar relatia e o negociere fata catre fata ziarist-patron.

  Sunt de acord si cu flexibilizarea la maxim a Codului Muncii, sa poti pleca cand vrei, fara sa fie afectat patronul.

  Trebuie vointa si mai ales forta financiara sa faci carti de munca cu salariul integral pe el!!

  Ramane un deziderat asta in media!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *