Victorie decisivă a lui „U” Cluj la Galaţi, 2-0 cu Oţelul !

"U" s-a salvat de la retrogradare!
 Am scris pentru stiridesport.ro  cronica meciului Oţelul Galaţi-„U” Cluj

Universitatea Cluj era înainte de meciul cu Oţelul în căutarea a trei puncte liniştitoare, care să îi asigure salvarea de la retrogradare. Ganea a mizat la Galaţi pe un sistem 4-5-1, cu Dedu vîrf împins. În linia de fund a fost titularizat Szilgayi iar Tonya rămas pe bancă pentru atacul final din repriza secundă.

Oţelul a atacat din start dar reduta clujeană a rezistat  bine în faţa lui Stromajer şi Astafei. Şuturile acestora au fost imprecise dar nu acelaşi lucru s-a putut  spune despre Borza, care a deschis scorul dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri executată extraordinar, direct în vinclu! 0-1 şi “U” defila pe malul Dunării.

Jocul a trenat apoi, iar gazdele nu au reuşit să reintre semnificativ în joc. “U” putea să încheie jocul la ocazia monumentală a lui Dedu, care a reluat cu capul centrarea lui Borza,  singur cu portarul, pe lângă poartă! Era minutul 43 iar la cabine s-a intrat apoi cu 0-1.

Apărare de fier

Gălăţenii au atacat în a doua repriză dar în minutul 51 a primit o lovitură puternică. Mijlocaşul Sergiu Costin a luat al doilea galben şi a fost eliminat.  Apoi, Ganea l-a aruncat în luptă pe Tony dar cea mai mare ocazie a Universităţii i-a aparţinut lui Borza care a tras puternic în transversală (78). Deşi în 10 oameni, gălăţenii nu au renunţat la luptă şi au avut  mai multe ocazii, şut Vancea (min 74) respectiv cap acelaşi Vancea de puţin pe lângă  din patru metri (77) . Apărarea condusă magistral de Szilagyi a rezistat iar la final, Apostu a dat lovitura de graţie cu un şut sec din careu. 0-2 şi jocurile erau făcute! A mai fost timp şi de o fază antologică, cu Tony protagonist, care i-a înşirat ca pe mărgele pe fundaşii lui Oţelul dar a tras în…bară!  S-a terminat 2-0 pentru “U” şi retrogradarea este tot mai departe. Rămâne dar problema primirii licenţei!

A marcat: Borza  (23)

Oţelul: Grahovac, Cojoc, Benga (46 Gabi Paraschiv), Sîrghi, Z. Ljubinkovici, I. Neagu, Sg. Costin, I. Filip (81 Marquinhos), L. Iorga, Astafei, Stromajer (63 Vancea).

Antrenor: Petre Grigoraş

„U” Cluj: V. Niculescu- Ciupe, Raţiu (46 Ninu), Szilagyi, E. Nicola, Ad. Popa II, Bucşa – Buleică, Muzac, Borza (83 Apostu) – C. Dedu (65 Tony).

Antrenor: Ionel Ganea.

Arbitru: Marius Avram.

Asistenţi: C. Nica, Vl. Urzică

Eliminare: S. Costin (59)

Stadion: Oţelul (Galaţi)

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *