Vine TIFF-ul pe la noi

Eu, directorul TIFF Chirilov si jurnalistu/bloggerul Mihai Gotiu, acum ceva ani…la TIFF

Vineri incepe o noua editie a TIFF.  Un eveniment important pentru Cluj, care schimba fata orasului 10 zile. Poate doar concertul Maiden sa se mai apropie de nivelul TIFF-ului, desi nu se pot compara cele doua evenimente, poate doar la faptul ca aduc vizitatori care vor umple hotelurile clujene, asa cum scrie azi Ziulica de Cluj.

Indiferent daca primesc sa nu acreditare la TIFF, in calitate de blogger, anul trecut nu am primit, cred ca nu primesc nici anul acesta, nu imi fac iluzii, desi am coordonat  doi ani suplimentul TIFFOziua, al Zilei de Cluj,  voi incerca sa ma duc la filme.  In Romania, de multe ori se uita repede ce ai facut, nici nu mai conteaza, timpul inghite tot. Nu doresc sa ma hranesc din trecut, dar sunt mandru ca impreuna cu Cosmina Fernoaga, Kristina Restea, Monica Neamt, Oana Popitiu, cu Felseghi, cu alti colegi, am facut numere bune, unele antologice, din TIFFoZiua. Concuram cu F. Tatar de la Monitorul de Cluj, cu C. Groza, M. Gotiu si Dora Mircea Radu de la Clujeanul, foarte buni erau astia pe TIFF, era f.misto sa concurezi sau sa incerci macar.

Si acum, ma uit si ii vad pe toti reuniti sub acceasi cupola la Ziulica. Nici nu au concurentza in oras pe tema asta, la ce cunostinte si relatii au pe TIFF, eu cred ca vor fi primii de departe. Eu o sa ii citesc cu nesat zilnic si le doresc succes la nebunia TIFF.

O sa imi fie dor de atmosfera interioara a festivalului, de partyuri, dar e fain sa fii si doar spectator.

Din amintirile mele, multe, ca am scris in ziare despre toate editiile in afara de cea de anul trecut, reflectata pe acest blog, raman primele editii, facute cu entuziasm, prima  intalnire cu Chirilov, cu care am ramas amic, apoi cu Jason Priestley la Club Flash, acum desfiintat, interviul cu  Armand Assante, exclusiv, pe terasa la City Plaza, poza cu Assante si Franco Nero la un discutie, si fantasticele trei ore din noapte petrecuta la acceasi masa cu Assante, Mihaela Radulescu, Dan Sorin, , Poenaru, F. Tatar si alti colegi pe terasa Diesel.  Si mai ales filmele fabuloase pe care le-am vazut ani de zile, de la Puiu la Mungiu pana la Il Divo si Gomora.

Ma bucur ca vine TIFF…

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *