Vreau ca meciul România-Spania să se joace pe Cluj Arena

Eu îmi doresc enorm ca meciul de fotbal amical România-Spania să se joace la Cluj-Napoca. Nu, Catalin Tolontan, nu e un meci oarecare, nu e un amical de fapt, ci o sărbătoare a fotbalului românesc, inclusiv cel ardelean.

Ar fi o recompensă extraordinară, domnule Vasile Sebastian Dancu, ca pe stadionul unde a jucat primul căpitan de echipă al naţionalei României, atacantul Aurel Guga, de la „U” Cluj, pe un stadion modern de 42 de milioane de euro bani publici, să se dea satisfacţie ardelenilor, transilvănenilor de atâtea ori invocaţi în textele din cărţile şi publicaţiile patronate de dumneavoastră.

Da, măcar odată să avem şi noi, la Cluj, în inima Ardealului, şansa să vedem un meci, fie el şi amical, cu o echipă mare, cum e Spania, campioana europeană en – titre.

Apoi aveţi tot timpul să discutaţi cu liberalul Sava, primarul capitalei, despre care, conform news.ro, l-aţi numit, peiorativ, „un stâlp al legalităţii”, că nu vrea să elibereze aprobare să se deschidă stadionul Naţional Arena şi, apoi, să joace Naţionala acolo toate oficialele şi amicalele de acum încolo. Pe noi, cei din Ardeal, nu ne interesează jocurile politice ale lui Sava sau oricui, noi vrem acest amical la Cluj, după ce meciul cu Lituania l-am pierdut şi s-a dus la …Giurgiu.

Romania

Dar măcar odată, dacă domnul Burleanu şi antrenorul Anghel Iordănescu au un minim respect pentru fanii ardeleni ai „tricolorilor”-că vin din tot Ardealul şi toată ţara oameni la Cluj-să organizeze un meci amical, dacă oficial nu doresc, pe Cluj Arena. Un amical, fie el şi cel cu Spania, dacă un meci oficial nu se doreşte pe acest stadion ultramodern!

Sunteţi vicepremierul României, nu a Ardealului, vicepremierul tuturor românilor,
înţeleg asta, dar pledaţi vă rog cauza Transilvaniei la Burleanu, căruia i-aţi fost sau sunteţi consultant, şi spuneţi-i că există o regiune cu 8 milioane de locuitori care doreşte la Cluj amicalul României cu Spania. Şi care are infrastructura, stadionul, pe care se poate disputa fără probleme acest meci mare!

Cu alese sentimente,
Tiberiu Fărcaş
fan de fotbal (în calitatea asta vă scriu, domnilor Vasile Sebastian Dâncu şi Cătălin Tolontan)

 

PS

Pozitia echilibrata a lui Ovidiu Ioanitoaia 

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *