Ziarista Emilia Şercan de la Pressone.ro, Premiul „Ion Raţiu” pentru Jurnalism

Centrul Ratiu pentru Democratie (CRD) a acordat jurnalistei de la siteul PressOne.ro, Premiul „Ion Ratiu” pentru Jurnalism, pentru investigaţia despre teza de doctorat plagiată de fostul vicepremier Gabriel Oprea, de la UNPR.

Sercan

„Tocmai am aflat ca am primit Premiul „Ion Ratiu” pentru Jurnalism, acordat de Centrul Ratiu pentru Democratie (CRD) cu scopul de a promova si incuraja jurnalismul pus in slujba cetatenilor pentru ancheta publicata in premiera despre plagiatul vicepremierului Gabriel Oprea.

Nominalizarile pentru acest premiu au fost facute de laureatul primei editii – Catalin Tolontan, de Centrul pentru Jurnalism Independent, Active Watch si de Departamentul de Jurnalism de la Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii din cadrul Universitatii „Babes Bolyai” din Cluj Napoca.

Surpriza a fost cu atat mai mare cu cat nu am avut habar nicio secunda despre nominalizare, iar vestea am primit-o printr-un email scurt. Satisfactia este si mai mare cu cat nicio secunda nu m-am gandit la vreun premiu in momentul in care, intr-o zi de la sfarsitul lunii iunie anul trecut, stand in bucatarie si ascultand stirile despre numirea lui Gabriel Oprea ca premier interimar, m-am hotarat brusc ca a doua zi sa merg la biblioteca sa-i verific lucrarea de doctorat.”, a reacţionat Emilia Şercan pe pagina sa de Facebook.

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *