A fost al 127-lea meci dintre cele două mari rivale, încheiat cu a 37-a victorie stelistă. De altfel, steliştii s-au impus în ultimele trei partide directe, în fiecare din acestea marcând câte trei goluri şi de fiecare dată dinamoviştii fiind cei ce au deschis scorul.
– A fost pentru a doua oară în istorie când Steaua s-a impus în calitate de gazdă cu scorul de 3-1, acest lucru petrecându-se prima oară la 10.05.1997, în Ghencea. Roş-albaştrii s-au mai impus de încă două ori cu acest scor, însă în calitate de oaspeţi.
– Pentru a 13-a oară derby-ul a fost condus de un arbitru străin. Apropo de acest aspect, Alexandre Boucaud şi brigada sa au fost primii arbitri belgieni care au condus un meci din campionatul nostru.
– A fost al doilea derby găzduit de Arena Națională, iar pentru a 65-a oară s-a jucat duminica.
– Cătălin Munteanu a fost jucătorul din teren cu cele mai multe derby-uri la activ, acesta fiind al 11-lea (al 8-lea în calitate de dinamovist). L-a urmat un alt alb-roșu, Pulhac, aflat la al nouălea.
– La acest tradițional derby au debutat şapte fotbalişti (dintre care patru străini): Georgievski, Pintilii și Ad. Popa I la Steaua, respectiv, Koulibaly, Nica, Alvarez și Mansaly la Dinamo.
– Alexe a marcat pentru a doua oară în poarta Stelei, în timp ce Rusescu are cinci goluri înscrise lui Dinamo, egalând o celebritate, pe Iordănescu, cei doi ocupând locurile 7-8 într-o ierarhie all-time a eficacităţii steliste în poarta dinamovistă.
– Szukała a devenit al cincilea străin care marchează în derby, după Demollari, Théréau, Kapetanos şi Iliev.
– Pentru tehnicianul Dario Bonetti a fost al treilea derby, în timp ce Laurenţiu Reghecampf a debutat, devenind al 30-lea antrenor prezent pe banca Stelei în confruntările cu Dinamo.
-Nikolić şi Bălgrădean s-au aflat la meciurile lor cu numărul 50 în Liga I, iar ultimul gol al lui Rusescu a fost al 40-lea pentru el în LI.