Asociația Profesioniștilor din Presă – Cluj (APPC) organizează a doua ediție a celui mai mare eveniment dedicat presei din istoria post-decembristă a orașului, Gala Presei Clujene, în cadrul căruia vor fi premiate cele mai bune articole ale jurnaliștilor clujeni, cu scopul de a promova excelența într-o breaslă care se confruntă cu deprofesionalizarea accentuată. Evenimentul se desfășoară sub patronajul Ambasadei Germaniei.
Succesul primei ediții a Galei Presei Clujene, organizată cu ocazia împlinirii a zece ani de existență a APPC, a determinat atragerea unui partener de valoare – compania EBS, care va acorda cele patru premii ale competiției: Reportaj/Feature, Interviu, Opinie și Cel mai bun articol scris de un student la Jurnalism. Premiile I vor consta în suma de 500 de euro, în timp ce premiile II și III vor fi trofee.
Și pentru că intenționăm să creștem competiția în fiecare an, inaugurăm la această ediție trei premii speciale, fiecare în valoare de 500 de euro:
1. Premiul special pentru anchetă – acordat de E.ON Gaz
2. Premiul special pentru reportaj cultural – acordat de TIFF
3. Premiul special pentru analiză economică– acordat de Farmec.
Premiile vor fi stabilite de un juriu format din Grigore Cartianu (jurnalist Adevărul), Paul Radu (director Rise Project) și Ștefan Voinea (director Gazeta de Sud).
Materialele de presă eligibile pentru concurs trebuie să fi fost publicate din luna mai 2015 până în data de 31 martie 2016 de către un jurnalist care activează în Cluj.
Link-urile sau materialele de presă scanate trebuie să fie trimise pe adresa presa.clujeana@gmail.com, cu mențiunea la subiect „Pentru Premiile APPC”.
Perioada de înscriere la competiție este 1 aprilie-15 aprilie 2016.
Gala de premiere a celor mai bune articole de presă va avea loc sâmbătă 7 mai, de la ora 19, la Centrul de Cultură Urbană „Casino”.
Gala este patronată de Ambasadei Germaniei în România, la fel ca anul trecut, prilej cu care Ambasada decernează și cele două premii pentru jurnaliștii din România anunțate la prima ediție a galei.
“Să faci jurnalism de calitate în România anului 2016 este foarte greu și costisitor. Cred însă că este mult mai costisitor pentru noi, cetățenii acestei țări, să nu avem o presă de calitate. Doresc să mulțumesc partenerilor APPC pentru că au înțeles acest lucru și au ales să sprijine demersul nostru de promovare a excelenței în domeniu”, spune jurnalistul Remus Florescu, președinte APPC.