Eşecul filialei municipale a PSD Cluj se vede limpede la instalarea noului Consiliul Local.
Cu tot cu ALDE şi UNPR au obţinut doar 5 consilieri locali, PSD Cluj-Napoca singur are doar… 3.
Alianţa asta a scos 14,5 la sută la locale, un scor ruşinos. Ar fi trebuit să curgă demisiile. Dar nici poveste. Nu la Cluj, nu în PSD.
În 2012-2016 PSD Cluj-Napoca avea singur 5 consilieri locali!
Fostul lider, fostul ministru, Aurelia Cristea a fost mazilită de „greuceni”, de oamenii din spate, adevăraţii păpuşari, din politica mare şi business-ul mare clujean, oamenii care conduc Clujul şi cărora le datorează o parte mare din cariera sa politică.
Doar nu credem că un pion politic ca Remus Lăpuşan a avut vreodată cu adevărat decizia în PSD. Tot greucenii au scos din joben candidatura lui Buzoianu, pe ideea, aaaaa vreţi independenţi, ok, uite-l, dar e independentul nostru. Au eşuat, încă o dată.
Cristea a demisionat în campania electorală dupa ce i s-a retras sprijinul de către PSD. A urmat un dezastru la vot cu „independentul” Buzoianu, dezamăgire mare, 8, 10 la sută. Sau poate asta se voiau „greucenii” care au debarcat-o pe Cristea, să continue Boc, să ia 65 la sută, să nu fie deranjat. Există multe interese în joc.
De la acest 14,5 la sută vine deci slăbiciunea PSD în CL.
Nimeni nu ştie ce ar fi făcut Cristea în alegeri, se poate specula.
Pînă la urmă consultantul trimis de „greuceni” la partid să facă campania pe firma lui, Mihai Mocanu, a sfârşit certându-se cu Buzoianu aşa că a plecat. Scorul „independentului” se ştie. Dezastruos.
Un eşec la PSD neasumat de nimeni. Probabil asta s-a dorit, altfel nu ne explicăm lipsa răspunderii publice. În Vest funcţionează instituţia demisiei. Nu şi în România, nu la Cluj.
Preşedintele pe municipiu, Dan Morar, si-a îndeplinit interesele politice, continuă fără probleme, susţinut de Lăpuşan, ca şi consilier local, după ce a avut un mandat cenușiu în 2012-2016.
La PSD Cluj-Napoca nimeni nu a decontat eşecul electoral pe Cluj, pe ideea că s-a scos scor bun la judeţ.
Şeful pe județ, eternul Remus Lăpuşan, consideră că e totul e ok si e mulțumit ca si-a păstrat postul de consilier județean!
Toate bune si frumoase la PSD Cluj, gata, hai sa vina vacanța.

Dominare totală însă a PNL la Cluj (dacă suntem sinceri a….PDL), cu un UDMR pragmatic care a negociat bine şi şi-a atins scopul politic. Clasic.
Anna Horvath din nou viceprimar, iese Şurubaru din funcţie ( va fi city manager?) intră liberalul Dan Tarcea viceprimar (din aripa PNL a….”noului” PNL).
Stânga adevarată, atâta câtă e, la Cluj-Napoca, s-a mutat demult în stradă, în zona ONG, dominată de mişcarea anti-RMGC, Tinerii Furiosi, Goţiu, Dumitru Cornel Vilcu, Adi Dohotaru, Blidariu si alți asemenea activiști din zona universitară, tipi citiţi şi cu atitudine, ong-işi radicali şi corporatişti care merg cu partide gen USB dar în nici un caz cu PSD-ul lui Lapusan. Ar fi şi culmea.
Singurul fapt de salutat la PSD Cluj – Napoca e demisia decenta a lui Horia Nasra din funcţia de presedinte la tineretul social-democrat, în noaptea de 7/8 Iunie, mai ales că Nasra a fost ales prin luptă electorală cu contracandidat ( spre deosebire de Lăpuşan care a fost ales fără absolut nici un contracandidat la fel ca si Aurelia Cristea, că la municipiu nimeni nu a vrut să îşi asume funcţia aşa că a asumat AC). Si Nasra şi-a dorit enorm sa prindă consilier local, gata, a prins, totul e ok dar a fost executat scurt încă de la investitură de Boc!
La Consiliulul Judetean domină alianţa PNL-UDMR ca şi la Consiliul local, iar preşedinte e fost ales de către consilierii judeţen Alin Tişe (PNL), vicepreşedinţi Marius Mânzat (PNL) şi Vákár Istvan (UDMR). Mai multe AICI
Componenţa Consiliului Local (2016-2020)
PNL deține 17 mandate (Florin Stamatian, Dan Tarcea, Radu Moisin, Ovidiu Florian, Gheorghe Șurubaru, Florin Gliga, Geacomo Dreoni, Constantin Tomoș, Ioan Pop, Sabin Sărmaș, Radu Constantea, Gabriela Moldovan, Radu Rațiu, Loredana Pop, Rareș Ferdean, Bashar Molhem, Mihaela Suciu)
UDMR, 5 mandate (Anna Horvath, Gergely Balzs, Csama Botond, Racz Levente Zsolt, Olah Emese.
PSD-ALDE, 5 mandate (Dan Morar, Horia Nasra, Corina Croitoru, Adrian Mureșan (ALDE), Andras Tothfalusi (UNPR).
1 thought on “Stânga clujeană autentică nu mai e la PSD Cluj, e în Piaţa Unirii la activişti”